Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen over De Acht Bergen!

Dinsdag 13 december ging De Acht Bergen in première in De Roma in Antwerpen, we konden de regisseurs nog even spreken daarvoor.

Charlotte Vandermeersch en Felix van Groeningen mochten deze week eindelijk hun film voorstellen in eigen land, ze kozen daarvoor De Roma in Antwerpen. Met die naam is er geen betere plek voor de lancering van een Italiaanse film, bovendien nam Felix er nog ooit een belangrijke scène op voor The Broken Circle Breakdown.

De Acht Bergen werd voorgesteld in aanwezigheid van de Italiaanse schrijver Paolo Cognetti, de Italiaanse hoofdrol Luca Marinelli en de Zweedse singer-songwriter Daniel Norgren, die een live-optreden gaf na afloop van de film.

De wereldpremière vond al plaats in Cannes, waar ze toen naar huis gingen met de Juryprijs. (Her)bekijk hier onze interviews van net daarvoor en the day after:

Synopsis:

De Acht Bergen is het verhaal van de vriendschap tussen Pietro en Bruno, een jongen uit de stad en één uit de bergen. Ze sluiten vriendschap als ze elf zijn, met een vergeten stukje Alpen als koninkrijk. De kinderen worden mannen, hun levens strekken zich uit. Ze verliezen elkaar en vinden elkaar terug. Terwijl Bruno trouw blijft aan zijn berg, zwerft Pietro door de wereld. Een tocht in liefde en eenzaamheid, langs afkomst en bestemming, over vriendschap, leven en dood heen.

De Acht Bergen is nu te zien in de zalen.

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.