Matthieu Sys & Gilles De Schryver over Der Lange Kerl!

Der Lange Kerl ging al in première op Film Fest Gent, maar er volgt nu nog een Antwerpse première. De film is ook geselecteerd voor het Kortfilmfestival in Leuven.

De nieuwe kortfilm van Raoul Servais, de pionier van de Belgische animatiefilm, en Rudy Pinceel zal op 2 december om 20u30 te zien zijn in De Cinema in Antwerpen op ‘Soirée Servais’. Ook The Making of Der Lange Kerl wordt vertoond, gevolgd door een Q&A met Rudy Pinceel. Diezelfde avond worden de Servais klassiekers Chromophobia, Atraksion en De valse noot ook nog eens op groot scherm getoond.

Daarnaast maakt Der Lange Kerl onderdeel uit van de Vlaamse Competitie: Animatie van het Kortfilmfestival. Daar zal de film te zien zijn op 4/12 om 14u30 en 7/12 om 17u30.

Raoul Servais (94 jaar) werd op zaterdag 15 oktober door Film Fest Gent geëerd met een Joseph Plateau Honorary Award, een prijs die het rijke en baanbrekende oeuvre van de filmmaker erkent. Servais nam de prijs in ontvangst na de wereldpremière van Der lange Kerl.

Synopsis:

November 1914, aan het Vlaamse front. Een gewonde Franse soldaat (Gilles De Schryver) is de enige die is achtergebleven in een verlaten hulppost. Plots ziet hij het silhouet van een grote Duitse soldaat (Matthieu Sys) opdoemen. Zullen de vijanden elkaar proberen te doden?

Wie nog meer Raoul Servais wil kan vanaf nu ook enkele kortfilms online bekijken, Gouden Palm-winnaar Harpya en Operation X-70 vind je via Lacinetek.com (Meer info) en Sirene op kortfilm.be.

Van 02/02/2023 tot en met 31/05/2023 zal er ook een tentoonstelling lopen in “IN FLANDERS FIELDS MUSEUM” in Ieper: “Raoul Servais – Oorlogsherinneringen”.

Meer info over Raoul Servais vind je op www.raoulservaiscollection.com. Tickets voor de vertoning van Der Lange Kerl in Antwerpen vind je via destudio.com,voor het Kortfilmfestival vind je hier je tickets. 

Bekijk ook

Op de première van 1985!

Vanaf zondag 22 januari om 21.00 uur kan je op Eén en op VRT MAX …

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.