Mijlpaal voor Onze Natuur, De Film!

Vandaag ontving stadsbioscoop Lumière Mechelen het vierde jaar 4STWB en 4MO van de school Bimsem. Tussen deze leerlingen bevond zich ook de 10.000ste bezoeker van ONZE NATUUR, DE FILM. Om deze mijlpaal te vieren trakteerde Lumière de school op een lading bio-confetti én op een stukje natuurgebied. Lumière Mechelen draagt immers bij aan de uitbreiding van natuurgebied in wording, stadsbos Stuivenberg, ter bescherming van de reeën.

Onze Natuur, de film kwam uit op 21 september 2022. Er gingen al meer dan 250.000 mensen naar de bioscoop om onze natuur op het grote scherm te bekijken. De film viel duidelijk ook in de smaak bij de Mechelaar, want hij lokte al meer dan 10.000 bezoekers in de Mechelse stadsbioscoop. De natuurdocumentaire is daarmee recordhouder van aantal bezoekers in Lumière Mechelen sinds de opening in oktober 2021. Nu de serie te zien is op Canvas kan je nog een laatste keer in Mechelen komen kijken naar Onze Natuur, de film op zondag 12 februari om 14.30 uur.

Ingeborg Verstappen, Theatre Manager van Lumière Mechelen: “We hopen dat de prachtige beelden van Onze Natuur, de film alle bezoekers overtuigden van de magie van onze bioscoop. De natuur komt volledig tot haar recht op het grote scherm. Die natuur willen we mee beschermen door te investeren in een stukje uitbreiding van natuurgebied voor de leerlingen van Bimsem.”

“Onze Natuur, de film toont de natuurpracht en -rijkdom die ons land heeft en waarvan we vaak niet weten dat ze er is. Dat zoveel mensen naar de film komen kijken, toont aan hoe betrokken mensen hiermee zijn. Het zal ook heel wat mensen aanzetten om de natuur zelf te gaan ontdekken en mee te werken aan het beschermen en versterken ervan.”, zegt Patrick Princen, voorzitter van Natuurpark Rivierenland. “Als extra prijs voor de 10.000ste bezoeker, nemen we de klas binnenkort mee om de verborgen parels van het natuurpark te ontdekken.”

“Ik ben héél blij dat de film zo warm onthaald wordt door mijn stadsgenoten!” vertelt filmmaker Pim Niesten. “Het toont dat ook wij Mechelaars begaan zijn met de natuur rondom ons en er ook aandacht en ruimte voor willen maken in en rond onze prachtige stad. De aandacht die uitgaat naar de vergroening in de stad en het Natuurpark Rivierenland aan de stadsgrenzen zijn daar een fantastisch voorbeeld van. Ik ben fier op Mechelen en het stemt me hoopvol voor de natuur in en rond onze stad.”

Bekijk ook

Gratis tickets voor Filmfestival Oostende!

Deze wedstrijd is afgelopen! Als partner van Filmfestival Oostende mag Cinevox een hoop tickets weggeven …

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.