Always Summer zoekt hulp!

(c) David Degelin

Sinds vorige week kan je steun bieden aan Always Summer, daarmee help je bovendien ook de Zelfmoordlijn. Regisseur Hans Dessers startte daarvoor een crowdfunding campagne.

Always Summer (Altijd Zomer) is een psychologisch drama van Hans Dessers over een vader (Tom Vermeir) en dochter (Flo Martens) die het weekend samen doorbrengen. Het maken van deze korte film was een manier voor regisseur Hans Dessers om troost te vinden, door zijn gedachten en emoties rond psychische problemen te delen. Helaas kent bijna iedereen wel iemand die worstelt met psychische aandoeningen en duistere gedachten. Deze ervaringen kunnen verwoestend zijn in het dagelijks leven, maar brengen mensen ook op een bepaalde manier samen en creëren een gevoel van verbondenheid.

“Deze film, gemaakt ter nagedachtenis aan een dierbare vriend, werd een noodzaak voor mij”, zegt Dessers. “Om mijn vriend te eren en om mensen aan te moedigen dit moeilijke onderwerp openlijk te bespreken. Daarom werd deze film, die de universele thema’s van zelfmoord, liefde, afscheid nemen, verslavingen en eenzaamheid aansnijdt, zo’n persoonlijk project.”

(c) David Degelin

Over de crowdfunding:

De komende anderhalve maand probeert de regisseur €5000,- in te zamelen. Waarom? “In de loop der jaren ben ik tot de realisatie gekomen dat de meest impactvolle verhalen de levensveranderende, universele thema’s zijn die het hart van de mensen raken en moeilijke of controversiële onderwerpen niet uit de weg gaan”, zegt Dessers.

De opbrengsten van de crowdfunding (10 januari – 27 februari) gaan enerzijds naar het steunen van de zelfmoordlijn (1813) en anderzijds om de kortfilm in het internationale filmfestival circuit te brengen, om de boodschap bij een breder publiek te verspreiden.

“Via deze sterke en betekenisvolle campagne en de kortfilm, willen we een platform geven om te praten over de pijn van afscheid nemen en de liefde die ons helpt dit te overwinnen. Deze universele thema’s vormen de basis van het project en leveren een waardevolle bijdrage aan het gesprek rond geestelijke gezondheid. Als regisseur is het mijn doel om met Always Summer een bescheiden bijdrage te leveren aan het destigmatiseren van zelfmoord en het aanmoedigen van open gesprekken erover”, aldus Dessers.

Volgens de statistieken van 2019 lopen we voortdurend achter op het gebied van zelfmoordpreventie. Dit maakt het moeilijk om het probleem effectief aan te pakken en toekomstige tragedies te voorkomen. Preventieorganisaties hebben wanhopig meer steun en middelen nodig om hun werk effectief te kunnen uitvoeren. Daarom is het zo belangrijk om verhalen als deze te gebruiken als platform om openlijk te praten over de pijn van het afscheid nemen en achterblijven, en de liefde die ons kan helpen die te boven te komen. Door deze problemen openlijk te tonen, bespreken en brengen, kunnen ze werken aan oplossingen en de nodige steun bieden aan degenen die dat nodig hebben.

Hans Dessers & Danny Elsen (c) David Degelin

Hoe steunen?

Steunen kan via deze link, vanaf nu tot en met 27 februari, de dag van de première in het Filmhuis Mechelen. Door het steunen van deze crowdunding campagne, maak je niet alleen integraal deel uit van het filmproces, maar help je ook dit krachtige, ontroerende en universele verhaal over liefde en afscheid nemen op het scherm te brengen.

Meer info over de film vind je hier.

Bekijk ook

Op de première van 1985!

Vanaf zondag 22 januari om 21.00 uur kan je op Eén en op VRT MAX …

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.