Bekijk de trailer van Zeevonk!

Vandaag werd bekend gemaakt dat ZEEVONK op vrijdag 17 februari openingsfilm wordt in de Generation Kplus – sectie van het Internationaal Filmfestival van Berlijn. Dit is best opmerkelijk voor een eerste film en bevestigt de internationale interesse in Vlaamse films.

Regisseur Domien Huyghe draaide zijn debuutfilm vorig jaar In Oostende naar een scenario van zijn zus Wendy Huyghe en Jean-Claude Van Rijckegem. Hij wist voor Zeevonk een indrukwekkende cast rondom zich te verzamelen, met Hilde De Baerdemaeker (Mijn vader is een saucisse), Sebastien Dewaele (Eigen kweek, Bevergem), Zouzou Ben Chikha (De dag, De twaalf), Lynn Van Royen (Beau Séjour, De luizenmoeder) en Valentijn Dhaenens ( De helaasheid der Dingen, Girl). De glansrollen zijn weliswaar weggelegd voor enkele nieuwe beloftes. Zo speelt Saar Rogiers de hoofdrol, samen met debuterende Dunia Elaweed en Sverre Rous (Dealer).

ZEEVONK draait rond de jonge Lena die in de zomer haar vader verliest als zijn vissersboot vergaat op zee. Er wordt gefluisterd dat het ongeluk met drie slachtoffers haar vaders schuld is maar Lena is ervan overtuigd dat er een mysterieus beest rondwaart in de Noordzee. Een monster dat het schip deed vergaan… Lena gaat tot het uiterste om het bestaan van het monster te bewijzen.

De film is geïnspireerd op het levensverhaal van regisseur Domien Huyghe en zijn zus Wendy, die samen met Jean-Claude van Rijckeghem het scenario schreef. De titel verwijst naar een zeldzaam en magisch natuurfenomeen aan onze kust: algen die op warme zomernachten een felblauw licht kunnen uitstralen.

ZEEVONK is een productie van Dries Phlypo voor A PRIVATE VIEW in coproductie met Marleen Slot van het Nederlandse Viking Film en kwam tot stand met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds, Nederlands Filmfonds, Nederlandse Production Incentive, Eurimages, EEN, Stad Oostende, Casa Kafka Pictures en de Belgische Tax Shelter.

Paradiso Filmed Entertainment brengt de film op 29 maart uit in de Belgische bioscoop.

Bekijk ook

Op de première van 1985!

Vanaf zondag 22 januari om 21.00 uur kan je op Eén en op VRT MAX …

Sahifa Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.